Marketingtipp

Marketingtipp

Étlaptervezés 10 pontja

2011. április 14. - Lollipop Reklám

 

Boroscímke

Étlapfotózás

Rendezvény fotózás

 

Minden étterem, vendéglő, hotel, kávézó tartozéka az étlap. Olyan ez, mint a pohár és a kanál, amivel eszünk, sőt talán annál is sokkal fontosabb az étlap, hiszen egy jól szerkesztett étlap, egy profin kivitelezett minőség, az étlap tervezés során elfogyasztott energia hozza a megrendelést. Minden étlap azért készül, hogy a már betérő éhező vendégeket kiszolgálja, és minél több megrendelést generáljon. Az egyik eladás ösztönző marketing eszköz az étlap, ezért nagyon fontos, hogy az étlap tervezés az egyik legfontosabb feladatunk legyen, amikor egy éttermet megnyitunk. Ha szeretnénk, hogy a vendégek átszellemülten vacsorázzanak nálunk, akkor figyeljünk oda az egységességre, így egy coutry étteremben bátran használjunk fából készült étlapot, egy olasz étterem pedig engedje meg magának az olasz mosható textilt. Már írtunk korábban a színek jelentőségéről az irodai berendezéseknél, a logótervezésnél ez természetesen az étlap tervezésnél is igaz. Kutatások bizonyítják, hogy egy színes, fotókkal illusztrált étlapot szívesen néznek át többször is a vendégek, így nagyobb fogyasztást generálnak. A piros szín például a gyorsaságot jelenti, a sárga pedig egyenesen étvágygerjesztő, a két szín ma egyenlő mindenki fejében, Mc’Donalds. Most legalább már tudjuk, hogy miért.:)

 

Nézzük sorba mi az, amit tisztáznunk kell magunkban mielőtt étlapot tervezünk!

 

  1. Mennyi pénzünk van rá?
  2. Milyen ételek szerepelnek az étlapon?
  3. Lesz e napi menü?
  4. Hány darabra lesz szükségünk?
  5. Az itallappal együtt vagy külön készítjük el?
  6. Hány nyelvű legyen?
  7. Használjuk-e ételfotókat?
  8. Hány hetünk van a kivitelezésre?
  9. Milyen kivitelezési technikát válasszunk?
  10. Végig tudjuk e kísérni a tervező, kivitelező munkáját?

 

Mert…

 

  1. mert… a büdzsé meghatározza, hogy milyen anyaggal dolgozzunk, hány oldalasra tervezzünk egy étlapot.
  2. mert… készen kell átadni a tervezőnek, grafikusnak, tördelőnek az anyagot, arra nincs lehetőség, hogy még egy levest beszúrjunk az elejére, mert az borítja az egészet. A grafikus óradíja pedig nagyon magas! J
  3. mert… ha napi menüben is gondolkodunk, akkor azt naponta kell nyomtatni, és ennek helyet kell biztosítani a tokban. A tervezésnél erre külön figyelnünk kell, ezért fontos, hogy ezt előre tudjuk.
  4. mert… a példányszám meghatározza, hogy milyen gyártási technikát válasszunk, a büdzsé tekintetében.
  5. mert… az itallap készülhet külön is, természetesen az étlap designnal megegyezően vagy tartalmazhatja az étlap is.
  6. mert… az étlap fordítás szakfordítót igényel. Ha több nyelvben gondolkodunk, akkor még az étlap tervezés előtt fordítassuk le az anyagot.
  7. mert… az ételfotók, a fotós sokban segíti a grafikust, a tördelőt a munkájában, így akár megadhatja az étlap alap hangulatát is.
  8. mert… bizonyos anyagok esetében akár heteket is kell várnunk mire beérkezik az országba, ezért ha sürgős az étlap ne válasszunk olasz egyedi színre gyártott mosható szövetet.
  9. mert… bizonyos színes esetében (arany, ezüst) a kivitelezést csak egyféle képen tudjuk megoldani. Így a tervezőnek szorosan együtt kell dogoznia a kivitelezővel, hogy ne a tervezés után derüljön ki, hogy nem lehet megoldani a már megálmodott étlapot.
  10. mert… a tervezés és kivitelezés folyamán a megrendelőnek együtt kell dolgoznia. Az első pár lap után mindenképpen látnia kell, hogy még az elején adjon instrukciókat, ne az egész étlapot keljek újra tervezni. A kész étlap tervet összességében újra jóvá kell hagyni, mielőtt a nyomdába kerül, így elkerülhetőek a későbbi félreérések.

 

Várjuk étterem, kávézó, hotel, rendezvény megkeresését, ha nem szeretné étlap készítő program sablon étlapját átadni a vendégek kezébe.

 

Egyedi étlapok tervezése és kivitelezése itt!  

 

Árajánlat, rólunk

Lollipop Reklám

Web: www.lollipopreklam.hu
E-mail: info@lollipopreklam.hu
Blogosságok:
www.jolnyomjuk.blog.hu

Társoldalaink

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingtipp.blog.hu/api/trackback/id/tr762825401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása