Marketingtipp

Marketingtipp

Piackutatás: mire is jó még a céges karácsony?

2011. február 01. - Lollipop Reklám

A szövegírás ára

Az év végi hajrá mellett sok cégnél a karácsony előtti időszak vevőlátogatásokkal, partnertalálkozókkal, reklámajándék osztogatással telik. Remek alkalom ez az információgyűjtésre, igényfelmérésre, elégedettségmérésre, gyors piackutatás készítésére. Próbáld ki idén, és kezd hasznos infókkal a jövő évet! Na de hogyan is?

Először is: most ne fogd a fejed, hogy megint milyen kivitelezhetetlen marketing dolgot akarok ráerőltetni. Inkább képzelj el pár egyszerű kérdést egy egyszerű kérdőíven, mindezt egy egyszerűen kezelhető, ingyenes kérdőívszerkesztő programmal, házon belül elkészítve. Jól hangzik?

Ha átfogó kutatást szeretnél, inkább kérj segítséget szakembertől, ne állj neki egyedül. De ha mondjuk szimplán arra vagy kíváncsi, hogy elégedett-e az ügyfeled (nyugtass meg: ugye kíváncsi vagy rá?!) akkor elég egy házi felmérést készítened.

Miért pont most, karácsony előtt foglalkozz ezzel?

Mert karácsony körül mindenki egy kicsit beszédesebb, lazítani akar, hiszen egész évben robotolt, könnyebben megered a nyelve, és talán most kiböki azt is, mi a véleménye a cégeddel, termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban. Akár jó, akár rossz. A jó lelkesít, a rossz meg azért kell, hogy lásd, min kell változtatni a jövő évben. El se hinnéd, mennyi mindent lehet tanulni egy rövidke körkérdésből is.

Egy éttermes ismerősöm például, azt mondta múltkor, hogy a legutóbbi elégedettségi vizsgálat során az egyik vendégtől tuti tippet kaptak azzal kapcsolatban, hol tudnak extra olcsón etetőszéket beszerezni. (Ugyanis a vendég szerint kevés etetőszéket tartanak az étteremben, emiatt sokat kellett várniuk.) Ezt csak azért említem, mert az is előfordul, hogy a probléma megnevezése mellett a megoldás is megérkezik már a piackutatás alatt.

Manapság a legkönnyebb online kérdőívezést készíteni, így pár kattintással megússza a válaszadó a dolgot. Persze ha a karácsonyi partnertalálkozón személyesen beszélsz az ügyfeleddel, töltesd ki vele inkább ott és azonnal, mert akkor biztos, hogy nem felejti el. Célszerű valami jelképes ajándékot felkínálni a válaszadásért cserébe, ez általában segít, hogy rászánja magát az illető a kérdőív kitöltésére.

És akkor a végére egy tipp: ingyenes online kérdőív szerkesztő

Ez az ingyenes online kérdőív szerkesztő progi, időzavarban szenvedő vállalkozóknak való, mert még egy alap kiértékelést is készít: www.kerdoivem.hu

Sok sikert az idei céges karácsonyi rendezvényhez és az infók begyűjtéséhez!

 

Forrás: Mikromarketing.hu

Elérhetőségek

Tel.: +36 30 60 50 296

Cím: 1033 Bp., Huszti út 31. 
Nyitva tartás: 9:00-17:00 (időpont egyeztetés szükséges!) 
Fontos információk az együttműködés feltételeiről: itt

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingtipp.blog.hu/api/trackback/id/tr242630367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása