Marketingtipp

Marketingtipp

Évi több millió forint bevétel naplóírással (pénzkeresés blogokkal)

2011. január 25. - Lollipop Reklám

Mik azok a blogok? A blogok olyan online naplók, melyeket készítőik az internetre írnak. Mivel számos ingyenes blog rendszer működik, ezért se pénzbe se technikai tudásba nem kerül a használatuk.


Pénzkeresés blogokkal:

A blogoknál ugyanazokkal a módszerekkel lehet pénzt keresni, mint a weblapoknál. Magyarországon ennek még csak most van kialakulóban a gyakorlata. A céges blogok esetében, amikor egy hazai vállalkozás vezet online naplót, ez többnyire kimerül abban, hogy az új fejlesztésekről, vállalati hírekről kaphatunk beszámolót, melyekkel a vásárlókhoz füződő kapcsolatot próbálják kiépíteni, vagy elmélyíteni. Gyakorlatilag egy PR eszközként használják.

A blogokban sokkal nagyobb jövedelemszerző potenciál rejlik, mintha pusztán egy PR eszköz lennének. Magányszemélyek milliói használják már világszerte mellékkereset vagy éppen  az elsődleges jövedelem megszerzésére.


A blogok az alábbi fő jövedelemforrásokat kínálják:

1. Partnerprogramok.
A partnerprogramok, vagy más néven affiliate programok olyan programok, melyek keretében egy terméket, szolgáltatást hirdetünk a weblapunkon, majd a vásárlások után jutalékot kapunk. Amikor jelentkezünk egy partnerprogramba, kapunk egy azonosítót. Ezután olyan bannereket, termék képeket, szöveges linkeket helyezünk el a weblapon / blogon, amelyek a kereskedő oldalára mutatnak. Ha a blogunk látogatója rákattint egy ilyen linkre (mely tartalmazza az azonosítónkat), majd a kereskedő weblapján vásárol valamit, akkor ezután jutalékot fizet nekünk a kereskedő.

Ez egy igen egyszerű és népszerű internetes pénzkeresési mód. Egy személyes weblapnál, blognál is könnyen használható, mivel csak egy linket kell beszúrni az oldal vagy a blog bejegyzés szövegébe. Vannak olyan kereskedők, akik a bevételeik 50-75%-át is hajlandók átengedni jutalékként, ha sikerül vevőt hoznunk neki. Azokat az embereket, akik a partnerprogramokkal való pénzkeresést magas szinten művelik, super affiliate-eknek hívják. A legtöbben közülük hétköznapi emberként, minden előzetes internetes vagy marketing tapasztalat nélkül kezdték el, ma pedig már több tízezer dollárt keresnek havonta, ami forintban milliókat jelent.

A legfőbb előnye ennek a pénzkeresési formának, hogy anélkül „értékesítünk” termékeket, hogy személyes kontaktusba kerülnénk a „vevővel”. Nem kell házalni, nem kell ügynökösködni, nincs szükség tárgyalásra. Pusztán egy bannert vagy egy linket helyezünk el a blogunkon, és kész. Úgy is mondhatnánk, hogy jövedelemszerzés a karosszékből. Ha valaki kevésbé társasági ember, nincsen kiterjedt kapcsolati hálója, inkább befelé forduló személyiség, akkor az internet többszörösen is ideális pénzkeresési forma.


2. Hirdetések:
Az internetes oldalak klasszikus bevételeit a hirdetések jelentik. Azonban még bejáratott, nagy látotatottságú weblapoknál is problémát jelenthet a hirdetők felkutatása. Szerencsére a különböző internetes hirdetési rendszerek megjelenésének köszönhetően ma már nem a weblaptulajdonosnak vagy bloggernek kell hajkurásznia a hirdetőt. Bloggerként csak annyi a dolgunk, hogy jelentkezünk egy ilyen hirdetési rendszerhez, majd beillesztünk egy kódot az oldal sablonjába, és máris a blogunk témájához kapcsolódó reklámok fognak megjelenni. Az egész folyamat automatizálva van. Ezek általában kattintás alapú hirdetések, vagyis az után kapunk fizetést, hogy hányszor kattintottak a blogunkon megjelenő reklámokra. Hasonlóan a partnerprogramokhoz, ezzel is rengeteg pénzt lehet keresni.


3. Saját termékek árusítása:
Egy blog alkalmas saját termékek népszerűsítésére. Egyrészt a blog lehet egy kiegészítése a kereskedő, gyártó, szolgáltató fő weblapjának, és a blogról vásárlókat irányíthat át a fő weblapra. Másrészt bloggal kiiktatható a saját weblap üzemeltetése. Ha egy internetes piactérhez, vagy internetes aukciós rendszerhez (Teszvesz, eBay, stb) csatlakoztunk, ahol megunt cuccainkat vagy saját készítésű termékeinket szeretnénk eladni, akkor az ott árult termékeket reklámozhatjuk a blogunkban.


Hogyan keressünk sok pénzt blogokkal?


A fentieken kívül egyéb módon is használhatók a blogok bevételszerzésre, de ezek a legnépszerűbbek. Tudni érdemes, hogy egy blog azért nagyon alkalmas parnerprogramokkal való pénzkeresésre, mert az affiliate marketing (így hívják a partnerprogrammal való jövedelemszerzést) lényege az ajánlás. Egy blogban pedig a személyes véleményét fogalmazzza meg az ember, így egy adott termékről szubjektív értékelést ad, ami sokkal nagyobb meggyőző erővel hat, mint egy reklám. A blogban leírt vélemény egy könyvről, CD-ről, tárhelyszogláltatóról, utazási irodáról gyakorlatilag nem más, mint szájreklám.
A siker egyik kulcsa a jól jövedelmező partnerprogramok megválasztása. Hol találhatunk magas jutalékot fizető partnerprogramokat, hol találhatunk a blogunk témájához kapcsolódó programokat, hogyan működik az affiliate marketing? Mindezekre a kérdésekre választ ad a Pénzkeresés és üzletszerzés az interneten (Az internetes pénzkeresés nagykönyve) című könyv új kiadása. Külön fejezetek foglalkoznak benne a blogok keresőre optimalzálásáról, hogyan kelll beállítani az ingyenes Blogger blogokat, mire ügyeljünk, ha Google AdSense hirdetéseket illesztünk be az oldalunkba, és hogyan növelhetjük legális módon a Google reklámok átkattintási arányát, ezzel növelve bevételeinket.


A blogok egy új lépcsőfokot jelentenek a hagyományos weblapok után az internetes pénzkeresésben. Aki nem ragadja meg a technika nyújtotta új eszközöket az könnyen eshet el piaci előnytől és maradhat le versenytársaitól.

 

Forrás: vallalkozokedv.webkatalogus.com

Még több tanács, rólunk

Lollipop Reklám

Web: www.lollipopreklam.hu
E-mail: info@lollipopreklam.hu
Blogosságok:
www.jolnyomjuk.blog.hu

Társoldalaink

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingtipp.blog.hu/api/trackback/id/tr82611582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása