Marketingtipp

Marketingtipp

MEDIÁCIÓ

2011. február 14. - Lollipop Reklám


Boroscímke

Rendezvény fotózás

A szövegírás ára

A mediáció során a vitás felek a probléma megoldására törekednek, aminek eredménye, egy olyan álláspont kialakítása és rögzítése, amit mind a két fél elfogad. A folyamatban egy mediátor vesz részt, aki mindig pártatlan és független, így egyik fél sem érzi, hogy a probléma megoldásában valamelyik oldalra húzna a mediátor. A magyar jogrendszer ezt az eljárást „közvetítői eljárásnak” nevezi, mint mediációt.

A mediáció technikája

A viták során egy szakképzett mediátor segít, aki az érdekeken alapuló megoldásban nyújt segítő kezet. A vita nem helyettesíti a bírósági jogvitát, nem is a lelki befolyásolásáról szót, az alternatív vitarendezés a cél. A mediáció, a mediátor ma már önálló szakma a világ minden táján, minden országban. Mára már kialakultak az iskolák, az elméleti bázisok.

A jogviták megelőzhetőek, helyettesíthetőek a mediációval, hiszen már közel 20 jogszabály vonatkozik az alternatív vitarendezésre. Szakemberek közreműködésével megoldhatóak gazdasági, szerezeti, családi, gyermek, házassági viták is. Így nem utolsó sorban válás esetén nem csak olcsóbb, de gyorsabb és hatásosabb megoldás bármelyik bírósági formánál a mediáció, egy mediátor.

Mediációs oldalak:

http://mediator.lap.hu/

http://www.mediatorkepzes.com/

http://www.mediatoriroda.hu/

http://hu.wikipedia.org/wiki/Medi%C3%A1ci%C3%B3

http://xn--meditor-kwa.com/

Árajánlat, rólunk

Lollipop Reklám

Web: www.lollipopreklam.hu
E-mail: info@lollipopreklam.hu
Blogosságok:
www.jolnyomjuk.blog.hu

Társoldalaink

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingtipp.blog.hu/api/trackback/id/tr552660673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása