Marketingtipp

Marketingtipp

5 jó tanács a papírtakarékos nyomtatáshoz

2011. április 12. - Lollipop Reklám

Rendezvény fotózás

Boroscímke

Szövegírás

 

A Xerox kimutatta, hogy az irodákban kinyomtatott papírok 45 százaléka a nyomtatástól számított 24 órán belül a szemetes kosárban landol. A vállalat most hasznos tippeket ad azzal kapcsolatban, hogyan takarékoskodhatunk a papírhasználattal, csökkentve így a környezetre gyakorolt káros hatásokat.
 

  • Használjuk a papír mindkét oldalát. Válasszunk olyan másológépeket, nyomtatókat, és multifunkciós eszközöket, amelyek rendelkeznek kétoldalas funkcióval.
  • Részesítsük előnyben a digitális megoldásokat. A dokumentumokat küldjük elektronikus úton postázás helyett, és bízzuk a feladóra, hogy kinyomtatja-e őket. A papír másolása helyett a multifunkciós eszközökön válasszuk a fájlba szkennelés (scan-to-file) opciót.
  • Szelektáljunk. Csak azt nyomtassuk ki, amire szükségünk van, és csak akkor, amikor szükségünk van rá. Egy hosszú tanulmányból például csupán azt a részt nyomtassuk ki, amely érdekel bennünket. A tartományt könnyen leellenőrizhetjük a nyomtatási nézetben. Ne halmozzunk fel továbbá céges formanyomtatványokat vagy olyan anyagokat, amelyek érvényüket veszíthetik.
  • Válasszunk megfelelő papírt. Használjunk újrafeldolgozott papírt.
  • Hasznosítsuk újra a papírt. Gyűjtsük össze a használt papírt, hogy a rostokat újra fel tudják dolgozni. Ezáltal fákat menthetünk meg, csökken az energia- és vízfelhasználás, kevesebb hulladék keletkezik, és kevesebb vegyi anyagra van szükség a papír előállításához.

Forrás: marketinginfo.hu

Még több tanács, rólunk

Lollipop Reklám

Web: www.lollipopreklam.hu
E-mail: info@lollipopreklam.hu
Blogosságok:
www.jolnyomjuk.blog.hu

Társoldalaink

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingtipp.blog.hu/api/trackback/id/tr892820430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása