Marketingtipp

Marketingtipp

10+1 tipp hírlevél írásához

2016. április 11. - Lollipop Reklám

A hírlevél egyszerű és direkt módja az ügyfelek megszólításának, mivel figyelmüket könnyen meg lehet ragadni a postaládában ékeskedő izgalmas tárgysorokkal. Azonban amikor az érdeklődők a tárgysort követve a levélre kattintanak, sokszor csalódniuk kell, és néhányan azonnal le is iratkoznak a listáról. Hogy ez ne történjen meg az ön olvasóival, összegyűjtöttünk 10 fontos tippet a jó hírlevél elkészítéséhez.

10 tipp a hírlevél írásához, avagy hogy kerüljön ki a spamkosárból:

1. Győződjön meg róla, hogy a hírlevél tartalma érdekes és hasznos a célközönsége számára. Azaz róluk, az ő szükségleteikről és vágyaikról szól.

2. A hírlevélből a legtöbbször a weblapra tereljük az olvasókat. Szabaduljon meg weblapján a zavaró tényezőktől, a mindig hibásan megjelenő képektől, villogó bannerektől vagy az automatikusan elinduló videóktól. A végtelen hosszúságú hírlevelet inkább több témára érdemes szétszedni, így nagyobb eséllyel olvassák el a rövidebb leveleket, mint az egy hosszút.

3. Hitelességét alátámaszthatja, ha háttér-információkat jelenít meg a cégéről és magáról. Érdemes a hírlevél egyik szövegdobozába elhelyezni a teljes cégnevet az elérhetőségekkel.

4. A hírleveleket a délelőtti órákban küldje el, ekkor többen megnyitják, mint ha például este 8-kor érkezne meg a postaládába. A profi módszer persze itt is az, ha a saját listáján elemzi a hírlevél-megnyitási statisztikákat, amire a profi hírlevélküldő szoftverek lehetőséget adnak.

5. Vezessen rendszeres, témához kapcsolódó blogot, melyben értékes információkat találhatnak az olvasók, és érdemes lesz hétről hétre megnyitni az izgalmas cikk linkjét tartalmazó levelet.

6. Tegye lehetővé a hírlevélre való feliratkozást a legérdekesebb bejegyzések, tartalmak alatt is, ne csak az oldalsávban.

7. Jelentessen meg folyamatosan és fokozatosan új tartalmakat: blogbejegyzéseket, videókat, képeket az oldalán, hogy a hírlevél hatására oldalára látogatók mindig találjanak érdekességeket.

8. Tesztelje, hogy elég felhasználóbarát-e a hírlevél, minden fontos információ egyszerűen és logikusan követhető-e. És ami manapság nagyon fontos: mobilról is könnyen olvashatónak kell lennie, ez a második ok, amiért a nagy képeket érdemes mellőzni.

9. A hírlevél végén biztassa cselekvésre az olvasót, például az új blogbejegyzés megtekintésére vagy a Facebook-oldal lájkolására.

10. Mindig ellenőrizze, hogy szerepel-e a leiratkozás link a hírlevél alján, és azt is fontos kipróbálni, hogy a link jól látható és működőképes-e.

Ezekkel a jó tanácsokkal olvasói is elégedettek lesznek, mert élvezhetőbb, érdekesebb leveleket kapnak. Ön pedig több látogatót tud majd honlapjára irányítani, így növelheti forgalmát.

Forrás: Langmár Zsuzsanna, szovegirasblog.hu

Szüksége lenne szakszerű, olvasmányos, profitot hozó hírlevélre?

Akkor íme a +1 tippünk! 

11. Ne szenvedjen napokon át egy hírlevél írással, szerkesztéssel. Küldje át nekünk meglévő hírlevelét vagy írja meg nekünk milyen elképzelései!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingtipp.blog.hu/api/trackback/id/tr108588048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása