Marketingtipp

Marketingtipp

Márkatörténet: BMV

2011. február 28. - Lollipop Reklám

 

Babafotó 

Névjegykártya SOS

2011 Reklámkatalógusok

 

 

 

A BMW ma már inkább az autóiról ismert, - leszámítva a motoros barátainkat – pedig a kezdetekkor repülőgép-motorok, és motorkerékpárok gyártásával indult a cég.  A bajor márka, a BMW kék logója már egy évszázada hódít, és folyamatosan fejlődik, és gyorsabban halad a koránál.

Max Fritz még fiatal mérnökként csatlakozott egy repülőgép gyártó céghez, a Rapp-Motorgyárhoz, 1917-ben.  Egy olyan repülőről álmodott, ami magasabbra tud szállni, mint előtte bármelyik gép. Az álom hamar válósággá vált, hiszen 9760 méteres rekordot repültek.   

Még ebben az évben 1917. július 17-én megváltoztatta a repülőgyár a nevét, és már Bayerische Motoren Werke néven, a jelenlegi logó ősével gyártotta a motorokat. Németországban az első világháború után betiltották a repülőgép-motorok gyártását, így vagy a vállalat vége, vagy egy új termék kifejlesztése volt a továbblépés. Ekkor a BMW mérnökei teherautók, traktorok és hajók motorjait kezdték gyártani. A 1922-ben jelent meg a motorkerékpárok piacán az R32-es modellel. Akkor a kor egyik legmodernebb motorjának számított, nem véletlen talán, hogy ehhez a modellhez köthető a BMW első sajtóhirdetése is, amit számtalan ma is emlegetett reklámművészeti alkotás követett.

 

 

Árajánlat, rólunk

Lollipop Reklám

Web: www.lollipopreklam.hu
E-mail: info@lollipopreklam.hu
Blogosságok:
www.jolnyomjuk.blog.hu

Társoldalaink

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingtipp.blog.hu/api/trackback/id/tr272697016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása