Marketingtipp

Marketingtipp

Pénzkeresés az interneten hobbi és hivatásos fotózással

2011. január 25. - Lollipop Reklám

A digitális fényképezőgépek elterjedésének köszönhetően mind népszerűbb hobbi a fotózás. Személyes honlapokra, blogokra, online fotóalbum site-okra tucatjával kerülnek fel a lelkes amatőrök saját fényképei. A fotózással az interneten nem csak a látogatók dícséretét vívhatjuk ki, hanem pénzt is kereshetünk vele.

Akik nem hivatásszerűen foglalkoznak a fényképezéssel, mégis tehetségesek ezen a területen, azoknak elég nehéz saját képeket eladni. Ügynökségek szívesebben vesznek képeket befutott fotósoktól, vagy olyanoktól, akikkel már kapcsolatban állnak. Szerencsére az internet liberalizmusa utat nyit a tehetségnek. Amikor a világhálón értékesítesz fényképeket, a legtöbb látogatónak fogalma sincs arról, hogy ki vagy. Vagy tetszik neki a fotód, vagy nem. Ha szeretnék a képeidet a neten árulni, íme néhány módszer:



1.) Saját portfolió:

Több energiát igénylő, és ezzel együtt több bevételt hozó megoldás egy saját honlap üzemeltetése. Előnyös, ha beszélsz angolul, mert így könnyen kiléphetsz a nemzetközi porondra. Fotókat az interneten árulhatsz egyesével és csomagban is. A legtöbb ügynökség válogatás CD-ket árul, amin pár száz fotó található. Ezeket akár igen borsos áron is. Nézd meg a nagy nemzetközi fotóügynökségek honlapját, hogy lásd, hogyan működik ez.

Saját portfoliód bemutatásához és a képek árusításához szükséged lesz egy vevőcsalogató, hangulatos honlapra. A WebtemplateMalll oldalán a Sablonkeresőben válaszd ki a terméknél a website template vagy a flash template opciót, a kategóriánál pedig az Art & Photography menüpontot, és máris kedvedre válogathatsz az ízléses kínézetű honlapsablonok között. A honlapsablonok használatát a honlapkészítésben kevésbé jártasaknak azért ajánljuk, mert olcsón (néhány ezer forintért) lehet hozzájutni egy profi designerek által készített honlapcsomaghoz, amivel csak annyi a munka, hogy ki kell benne cserélni a képeket, és át kell írni a szöveget. A honlapkészítésben járatasaknak  pedig azért ajánlott, mert rengeteg időt lehet vele megspórolni.


Miután elkészült a honlapod, és felkerültek rá a képeid  / árusítani kívánt fotó CD-id, a fizetési mód bonyolításáról kell döntened. Ha nem akarsz valamelyik hazai banknál külön vállalkozói számlát nyitni bankkártyák fogadására, akkor egy "third party merchant-re" lesz szükséged. Ilyen a PayPal, de ez magyarországi tagoknak nem elérhető. Ezzel szemben a Moneybookers rendszerébe a világ szinte minden tájáról lehet jelnetkezni. A Moneybookersnél a regisztrált tagoknak egy virtuális számlájuk van, amit feltölthetnek saját fizikai bankszámlájukról kártyával, átutalással, csakkel, illetve fogadhatnak fizetéseket másoktól. Ha az a célod, hogy egy angol nyelvű honlapon az egész világ részére árulod fényképeidet, akkor ez egy ideális megoldás. A regisztráció ingyenes, jutalékot pedig akkor vonnak le, amikor a pénzt a virutális számádról az igazi számládra küldöd át, de ez a jutalék is nagyon alacsony.

Egy másik nemzetközi internetes fizetési és egyben értékesítési! mód a 2CheckOut rendszere.

A képek megértéséhez nincs szükség idegennyelvtudásra, ezért ha fotóidat akarod árusítani az interneten - akár egyenként, akár tömegesen egy CD-n -, megéri nemzetközi piacban gondolkodni. Reméljük, a fenti ötleteket hamarosan hasznosítani tudod.

 

Forrás: vallalkozokedv.webkatalogus.com

Még több tanács, rólunk

Lollipop Reklám

Web: www.lollipopreklam.hu
E-mail: info@lollipopreklam.hu
Blogosságok:
www.jolnyomjuk.blog.hu

Társoldalaink

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingtipp.blog.hu/api/trackback/id/tr152611591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása